Acestea sunt singurele dulciuri sănătoase pentru creier. Vlad Ciurea le recomandă!
Potrivit medicului Vlad Ciurea, doar anumite dulciuri sunt sănătoase pentru creier. Iar dacă vrem ca activitatea noastră cerebrală să fie îmbunătățită, ar fi bine să optăm pentru ele.
Singurele dulciuri sănătoase pentru creier, spune Vlad Ciurea, sunt mierea și ciocolata seacă, fără grăsime. Neurochirurgul menționează că fix cacao îmbunătățește activitatea cerebrală.
Astfel, recomandarea medicului este să optăm pentru dulciuri cât mai seci. Iar aceeași regulă e valabilă și când vine vorba despre alimente. Acestea nu trebuie să fie bogate în grăsimi, dacă vrem să ne protejăm creierul.
”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos.Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală!
Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.
Câtă apă trebuie să bem zilnic
Apa este esenţială pentru sănătate! Putem trăi fără alimente o lună, însă doar o săptămână fără apă. 60% din corpul nostru este format din apă, aceasta fiind vitală pentru multe dintre funcţiile organismului. Studiile au prezentat recomandări variate de-a lungul timpului, însă cert este că nevoia de apă este diferită de la o persoană la alta şi depinde de mulţi factori, cum ar fi dieta, starea de sănătate, tipul de activitate şi clima.
Prof. dr. Vlad Ciurea spune că o persoană ar trebui să consume cel puțin 2 litri de apă pe zi. Consumul de apă alcalină ajută organismul să elimine substanțele dăunătoare. Din cauza anumitor alimente și a poluării, în corpul nostru se pot acumula diverse toxine care ne pot afecta sănătatea.
”La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.
Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a mai spus celebrul medic.
SURSA FOTO: Social Media